Za vikend praznik stonog tenisa u Zenici

Učestvuje 16 najboljih igrača u državi

Za vikend praznik stonog tenisa u Zenici

D. Kurbegović

U organizaciji Stonoteniskog kluba "Mladost" iz Zenice u subotu, 27. juna u Areni Zenica održat će se 2. "Sportzdk Table tennis open".

Stoni tenis će se po prvi put zaigrati na parketu najljepše dvorane u BiH, a igrat će ga 16 najboljih bh. stonotenisera, kao i oko stotinu zaljebljenika u ovaj sport iz svih krajeva BiH. Kako smo ranije najavili, u okviru programa ovogodišnjeg "Sportzdk Table tennis opena" kojim se obilježava 26. juni Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga, održat će se dva turnira: TOP 16 najboljih stonotenisera Bosne i Hercegovine i turnir veterana - rekreativaca od 7 do 77 godina!

"Ovo je jedna pozitivna sportska priča koja je započela prošle godine. Ove godine turnir smo napravili smo na višem nivou. Uz kategoriju veterana koji su bili prošle godine dodali smo i kategoriju najboljih seniora u BiH. Većina najboljih igrača je potvrdila dolazak. Kraj je sezone pa neki nisu mogli se odazvati. Nadam se da ćemo uspjeti zadržati kontinuitet sa jačanjem kvaliteta ove manifestacije i u narednim godinama. Jer, sigurno stoni tenis u ovom gradu zaslužuje jednu ovakvu manifestaciju", na danas održanoj press konferenciji izjavio je zenički stonoteniser Mirza Dizdarević, koji će na turniru obavljati dužnost vrhovnog sudije.

Ponajbolji bh. igrač, reprezentativac naše države Edin Konjić, član STK Mladost prošlog vikenda je bio drugoplasirani na Stens openu u Sarajevu. Istakao je kako se u subotu može očekivati atraktivan i kvalitetan stoni tenis.

"Tu je niz reprezentativaca naše zemlje koji su bili na evropskim i svjetskim takmičenjima. Što se atraktivnosti stonog tenisa na turniru to nije upitno. Kada su u pitanju veterani potvrdili su nastup najbolji veterani naše zemlje. Potvrdili su dolazak čak i oni koji su igrali Premijer ligu BiH, a prijavili su se čak i bivši reprezentativci nekadašnje Jugoslavije. Dakle, i turnir veterana - rekreativaca će biti izrazito jak", objasnio je Edin Konjić.

Otvaranje turnira predviđeno je u subotu u 10 sati. Igrat će se na osam stolova. Bit će otvorena i teleskopska tribina za gledaoce, koji će na manifestaciju ući besplatno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.