Austrijanci nakon 25 godina ostali bez ijednog kristalnog globusa

U muškoj i ženskoj konkurenciji

Austrijanci nakon 25 godina ostali bez ijednog kristalnog globusa

A. Čaušević

Zbog loših vremenskih uslova i jake kiše otkazan je posljednji superveleslalom koji se trebao danas voziti u norveškom Kvitfjellu.

Otkazivanje utrke znači da je mali kristalni globus pripao 31-godišnjem Švicarcu Mauru Caviezelu koji je do sada skupio 365 bodova.

Tako su Austrijanci po prvi put od 1995. godine ostali bez ijednog kristalnog globusa kako u muškoj, tako i ženskoj konkurenciji.

U generalnom poretku vodeći je ostao norveški skijaš Aleksander Aamodt Kilde s 54 boda više od Francuza Alexisa Pinturaulta.

Ukoliko zbog epidemije koronavirusa ne bude otkazivanja muškarci će se do kraja sezone takmičiti još u Kranjskoj Gori gdje će se voziti utrke veleslaloma i slaloma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije