Brignone i Vlhova veleslalom u Sestriereu završile s istim vremenom

Objema skijašicama upisana po pobjeda

Brignone i Vlhova veleslalom u Sestriereu završile s istim vremenom

A. Čaušević

Federica Brignone i Petra Vlhova su podijelile pobjedu na dramatičnoj utrci veleslaloma koji je vožen u italijanskom Sestriereu. 

Brignone je bila najbolja u prvoj vožnji, dok je Vlhova u drugoj uspjela nadoknaditi zaostatak od 17 stotinki. Ukupno vrijeme za obje skijašice na kraju je bilo 2:21.15.

Podijum je kompletirala Mikalea Shiffrin. Amerikanka je bila fantastična u drugoj vožnji pa je za pobjednicima zaostala samo jednu stotinku.

Interesantno ovo je za Brignone i Vlhovu bila po 13. pobjeda u karijeri. U poretku veleslalama Brignone sada ima 375 bodova, 61 više od drugoplasirane Shiffrin.

U generalnom poretku Shiffin je nedodirljiva. Amerikanka je sa današnjih 60 bodova stigla do 946 i sada ima preko 200 bodova nad Vlhovom.

Inače, posljednja Italijanka koja je pobijedila u Sestriereu bila je Maria Rosa Quario, Federicina majka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi