Clement Noel pobjednik Snježnje kraljice na Sljemenu

Sjajna vožnja francuskog skijaša

Clement Noel pobjednik Snježnje kraljice na Sljemenu

A. Čaušević

Clement Noel je pobjednik slaloma voženog na Sljemenu u prijestolnici Hrvatske, Zabregu.

Francuski skijaš je poslije dvije vožnje imao ukupno vrijeme 1.57.14 što je ovom 22-godišnjaku bilo dovoljno za pobjedu.

Noel je slavio sipred švicarca Ramona Zenhaueuserna koji je bio vodeći nakon prve vožnje, dok je podijum kopletirao 20-godišnji Italijan, Alex Vinatzer.

Kada su u pitanju domaći takmičari u drugu vožnju se plasriao samo Istok Rodeđ koji je na kraju bio 25.

Favoriti Francuz Alexis Pinturault i Henrik Kristoffersen se i nisu proslavili. Francuz je na kraju bio deveti, a Norvežanin tek 19.

S ovom pobjedom Noel je sa 180 bodova preuzeo prvo mjesto u poretku slalomaša ispred Andrea Myhrera koji je na Sljemenu bio peti te Kristoffersena. U generalnom poretku vodeći je Aleksander Aamodt Kilde sa 474 boda.

Top Komentari

Prazina
Nije RodeĐ, nego Rodeš
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi