Čudo u Vikersundu: Zbog sjajnog Rusa svi zaboravili Prevca

Let dug 254 metra

Čudo u Vikersundu: Zbog sjajnog Rusa svi zaboravili Prevca

U subotu je na takmičenju Svjetskog kupa u skijaškim letovima slovenski takmičar Peter Prevc srušio svjetski rekord na letaonici u norveškom Vikersundu.

Slovenac je stari rekord, koji je iznosio 246,5 metara, popravio na 250 metara, a nije sanjao niti on, niti bilo ko drugi, da će već narednog dana neko "preletjeti" njegov rekord.

Naime, Rus Dimitry Vassiliev je u kvalifikacijama letio čak 254 metara i tako za četiri metra "popravio" Prevcov rekord. Čuda su rijetka, ali se dešavaju. Nažalost zbog činjenice da je rukama dodirnuo snijeg prilikom doskoka, rezultat ruskog takmičara neće biti priznat kao novi svjetski rekord.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.