Dominacija Italijanki u Banskom

Slavila Cutroni

Dominacija Italijanki u Banskom

A. Čaušević

Na utrci spusta u Banskom pobjedu je odnijela italijanska skijašica Elena Curtoni.

Curtoni je do pobjede došla s vremenom 1:29.31 i slavila je ispred svojih sunarodnjakinja Marte Bassino i Federice Brignone.

Bassino i Brignone koje su zauzele drugo i treće mjesto na podijumu su za Curtoni zaostale deset, odnosno 14 stotinki.

Miakeral Shiffrina koja je jučer pobijedila u istoj disciplini je danas bila četvfrta, ali je učvrstila prvo mjesto u generalnom poretku.

Shiffrin nakon današnje utrke ima 1125 bodova, Brignone je druga sa 855 bodova, a treća je Petrva Vlhova koja je danas završila na 11. mjestu.

Inače, u poretku skijašia u spustu vodeća je Corinne Suter. Švicarkinja ima 272 boda, 16 više od Shiffrin. Treća je Čehinja Ester Ledecka sa 193 boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi