EYOF: Fincima bronza u Zetri

Ruski hokejaši ostali bez medalje

EYOF: Fincima bronza u Zetri

Danas je u Olimpijskog dvorani Juan Antonio Samaranch odigran susret za treće mjesto između hokejaških reprezentacija Finske i Rusije.

Finci su bili bolji i pobjedom od 3:1 došli do bronze.

Poveli su Finci nakon tri i po minute igre golom Liukasa, da bi u 14. minuti prve dionice stigli do 2:0 preko Jerventieja.

Uspjeli su Rusi uzvratiti preko Ilije Rychkova nešto više od tri minute prije kraja prve trećine, pa se u drugu ušlo vodstvom Finske od 2:1.

Finska je početkom druge trećine postigla gol za 3:1 preko Nymana, a kako do kraja utakmice pogodaka više nije bilo, Finci su proslavili pobjedu i bronzanu medalju.

U finalnom susretu će snage odmjeriti selekcije Češke i Bjelorusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi