Fantastični Hircher trijumfovao u Alta Badiji

Stigao do još jedne uvjerljive pobjede

Fantastični Hircher trijumfovao u Alta Badiji

M. Šljivak

Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je veleslaloma u Alta Badiji

Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je veleslaloma u Alta Badiji.

Nevjerovatni austrijski skijaš stigao je do još jedne uvjerljive pobjede, a trijumfovao je ukupnim vremenom 2:25.42 i danas mu niko nije bio ni blizu.

Norvežanin Henrik Kristoffersen je osvojio drugo mjesto sa zaustatkom od sekunde i 70 stotinki, dok je na trećem mjestu završio Slovenac Žan Kranjec, kojem je ovo prvi postolje u karijeri.

Austrijanac je današnjom pobjedom ušao u histroju jer je prvi skijaš koji je pet godina zaredom slavio u istom skijališu.

Hirscher je prvi u ukupnom poretku veleslaloma sa 260 bodova, ispred Kristoffersena koji ima 205 bodova, dok je u ukupnom poretku Svjetskog kupa trka između Hirschera i Aksela Lunda Svindala izjednačena i obojica imaju po 374 boda.

Kristoffersen je odmah iza njih sa 365 bodova, a tu je i treći Norvežanin Kjetil Jansrud sa 329 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije