Gisin nakon zlata: To je bio slalom mog života

Švicarska skijašica prva u kombinaciji

Gisin nakon zlata: To je bio slalom mog života

Švicarska skijašica Michelle Gisin osvojila je danas zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u alpskoj kombinaciji.

Gisin je na Igrama u Pyeongchangu iza sebe ostavila Mikkaelu Shiffrin i Wendy Holdener za više od sekundu zaostatka, a postala je ujedno i prva Švicarka koja je u alpskoj kombinaciji stigla do naslova olimpijske pobjednice.

S obzirom da je neočekivano došla do zlata, prvi dojmovi nakon pobjede su bili odlični.

"Kada sam stigla na cilj, bila sam poprilično sigurna i zadovoljna. Kad sam uspjela zadržati Mikkaelu na distanci, znala sam da je to već nešto. Nevjerovatno. Mislim da ću tek za nekoliko dana ili sedmica biti u stanju izraziti kako se trenutno osjećam", kazala je Gisin, pa dodala:

"Cijel osrce sam uložila u ovaj slalom. Činjenica je da sam uspjela ostvariti takav uspjeh je nevjerovatna. To je bio moj slalom života", poručila je Gisin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi