Hokejaši Rusije nakon velike drame osvojili zlato

Njemačka nije izdržala

Hokejaši Rusije nakon velike drame osvojili zlato

E. Čaušević

Hokejaši Rusije osvojili su zlatnu medalju na Zimskim olimpijskom igrama u Pyeongchangu pobjedom nevjerovatnoj finalnoj utakmici protiv Njemačke (4:3) nakon produžetka.

Njemačka je imala zlato u svojim rukama nekoliko minuta prije kraja utakmice kada su vodili sa 3:2, ali su uspjeli sve to da prokockaju. Rusi su bili ogromni favoriti u ovom meču, no sigurno da nisu očekivali da će ovako teško doći do pobjede.

Ekipu Njemačke do zlatne medalje dijelilo je svega 56 sekundi, ali njihove snove o tronu na Zimskoj olimpijadi razbio je Nikita Gusev koji je izjednačio na 3:3. Bilo je jasno da ćemo pobjednika dobiti tek nakon produžetka gdje su Rusi bili u psihološkoj prednosti.

Rusi su to iskoristili u desetoj minuti produžetka kada je Gusev bio asistent, a gol Njemačke pogodio je Kiril Kaprizov za veliko slavlje i zlatnu medalju Rusije. Poznato je da Rusi zbog kazne za doping igraju bez nacionalnih obilježja i himne u Južnoj Koreji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi