Juče su joj ispale grudi iz kostima, a danas slavi osvajanje prve olimpijske medalje

Juče su joj ispale grudi iz kostima, a danas slavi osvajanje prve olimpijske medalje

O. Lekić

Kanađani Scoot Moir i Tesse Virtue osvojili su zlatnu medalju u plesnim parovima u umjetničkom klizanju, dok je srebro osvojila francuska kombinacija Gabrielle Papadakis i Guillaume Cizeron.

U sjajnom i zanimljivom finalnom programu pomenuti kanadski par skupio je ukupno 0.79 bodova više od srebrenih Francuza Gabrielle Papadakis i Guillaumea Cizerona, koji su juče dospjeli u centar pažnje pošto su Gabrielli tokon nastupa iz kostima ispale grudi.

Ukupno su Tessa i Scott skupili 206.07 bodova sto je novi svjetski rekord po ukupnom broju bodova kod plesnih parova. Kanadski par je u kratkom programu juče osvojio 83.67 bodova što je takođe najbolji rezultat u historiji, da bi u slobodnom programu osvojili 122.40 bodova.

Bronzanu medalju osvojili su Maia i Alex Shibutani, brat i sestra iz Sjedinjenih Američkih Država, a za Tessu i Scotta je ovo treće olimpijsko zlato i ukupno peta medalja, dok je za Guillaumea i Gabrielle ovo prva olimpijska medalja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi