Mayer pobijedio u Kvitfjellu, Feuzu mali Kristalni globus

Vožena utrka spusta

Mayer pobijedio u Kvitfjellu, Feuzu mali Kristalni globus

A. Čaušević

Austrijski skijaš Matthias Mayer pobjednik je spusta voženog u norveškom Kvitfjellu, dok je Beat Feuz osvojio mali Kristalni globus.

Mayer je do pobjede stigao s vremenom 1:48.02, a drugo mjesto pripalo je domaćem skijašu Aamodstu Kilderu koji zaostao 14 stotinki, dok je podijum kompletirao Carlo Janka.

Feuz je završio četvrti, ali i to mu je bilo dovljno da osvoji mali Kristalni globus u ovoj disciplini s obzirom da su zbog epidemije koronavirusa otkazana završnica Svjetskog kupa u Cortini d'Ampezzo.

Švicarac nakon danšanje utrke ima 212 bodova više od Thomasa Dressena što je nedostižno za njemačkog skijaša. Ovo je treći put u nizu da Feuz osvoji mali Kristalni globus.

U generalnom poretku s današnjim drugim mjestom Kilde je povećao svoju prednost te sada ima 1202 boda. Slijede Alexis Pintaurault te Henik Kristoffersen.

Sutra se u Kvitfjellu vozi utrka veleslaloma, a nakon toga slijede utrke veleslaloma i slaloma u Kranjskoj Gori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi