Mladi skijaš poginuo tokom treninga spusta u Lake Louisu

Nova tragedija

Mladi skijaš poginuo tokom treninga spusta u Lake Louisu

Ove sezone smo svjedoci brojnih teških padova i povreda skijaša, a nažalost danas se desila i druga situacija u kojoj je skijaš smrtno stradao. 

Radi se o njemačkom skijašu Maxu Burkhartu koji je imao samo 17 godina, a poginuo je nakon što je izletio na najnezgodnijem dijelu staze u Lake Louisu.

On se zabio u zaštitnu mrežu u utorak, a odmah je prevežen u bolnicu u Calgaryju. Nažalost, nije mu bilo spasa i jučer je preminuo.

Burkhart je bio član kluba iz Garmisch Partenkirchena. Podsjetimo da je prije mjesec dana preminuo i francuskki skijaš David Poisson, također tokom treninga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi