Norvežani dominirali na skakaonici u Kuusamu

Ekipni skokovi u Finskoj

Norvežani dominirali na skakaonici u Kuusamu

Nakon što su otvorili novu sezonu Svjetskog kupa trijumfom u Poljskoj, Norvežani su trijumfovali i u Finskoj na velikoj skakonici u Kuusamu.

Boje Norveške su u Finskoj branili Johansson, Fannemel, Tande i Forfang. Norvežani su bili izuzetno dominantni, te su takmičenje završili sa ukupno 1.184,2 boda na svom kontu. Najbolje skokove je ostvario Forfang koji je "letio" 136 i 141,5 metara.
Drugu poziciju je zauzeo njemački tim sa 1.116,9 bodova, dok su treći bili Japanci. Ekipa Japana je osvojila 1.108,2 boda, 12.8 više od Austrijanaca.
U Kuusamu su podbacili Poljaci, koji su zasjeli tek na 6. mjesto iza Slovenije, a možda i najveći razlog za slab plasman je diskvalifikacija Piotra Zyla prilikom prvog skoka zbog problema sa odijelom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti