Prvi put nakon 20 godina: Dvije ekipe podijelile zlatnu medalju na Olimpijadi

Zanimljiva situacija u PyeongChangu

Prvi put nakon 20 godina: Dvije ekipe podijelile zlatnu medalju na Olimpijadi

Na Olimpijskim igrama u PyeongChangu desila se veoma zanimljiva situacija viđena prvi put nakon 20 godina.

Njemačka i kanadska posada u bobu podijelile su zlatnu medalju jer su imale identično vrijeme, dok je na trećem mjestu završila Latvija kojoj je bronzana medalja ujedno i prva na ovim Igrama.

Dvojac iz Njemačke imao je vrijeme 3 minuta, 16 sekundi i 86 stotinki baš kao i Kanađani, pa su zlatne medalje dobili Thorsten Margis i Francesco Friedrich (Njemačka), te Alexander Kopacz i Justin Kripps (Kanada).

Zanimljive su i činjenice da je sve četvorici ovo prvo zlatno olimpijsko odličje u životu, te da je trećeplasirani dvojac iz Latvije za pobjednicima zaostao svega pet stotinki.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi