Slovenački hokejaš pozitivan na doping testu

Skandal na Olimpijskim igrama

Slovenački hokejaš pozitivan na doping testu

Slovenački hokejaš Žiga Jeglič (29) bio je pozitivan na doping testu kojem je podvrgnut 16. februara nakon utakmice protiv Rusije na Zimskim olimpijskim igrama.

Jeglič je bio pozitivan na fenoterol, zabranjenu supstancu koja vazduhu otvara puteve ka plućima, zbog čega je suspendovan sa Igara i u naredna 24 sata mora napustiti olimpijsko selo.

U prvoj reakciji nakon skandala, Jeglič je naveo da prisustvo fenoterola u njegovom urinu potiče iz beroduala, lijeka široke upotrebe koji mu je prepisan prošlog ljeta. Slovenac se pravdao da je zaboravio prijaviti njegovo korišćenje.

U dosadašnjem dijelu Igara, Jeglič je odigrao sve tri utakmice za Sloveniju i njegovo izbacivanje sa Olimpijade će biti ozbiljan udarac za ovu selekciju.

Žiga Jeglič je, nakon brzog klizača Keija Sata iz Japana i ruskog predstavnika u karlingu Alexandera Krushelnitskog, treći sportista koji je pao na doping testu obavljenom uoči ili tokom Igara u PyeongChangu

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi