Sportisti s Tibeta po prvi put nastupaju na Zimskim olimpijskim igrama

Imat će veliku čast, ali i odgovornost

Sportisti s Tibeta po prvi put nastupaju na Zimskim olimpijskim igrama

E. Škorić

Dvojica sportista s Tibeta predstavljat će Kinu na Zimskim olimpijskim igrama koje 4. februara počinju u Pekingu.

Yongqinglamu će predstavljati Kinu u snowboardu, dok će Cirenzhandui nastupati u skijaškom trčanju i njih dvojica su prvi sportisti iz autonomne oblasti Tibet koji će nastupati na Olimpijskim igrama kao predstavnici Kine.

Nimaciren, direktor Tibetskog ureda za sport, rekao je da su Zimske olimpijske igre od povijesnog značaja.

"Uz snažnu podršku Državne uprave za sport, naši napori za razvoj sportova na ledu i snijegu počinju se isplaćivati pojavom izvrsnih sportista kao što su Yongqinglamu i Cirenzhandui", rekao je Nimaciren.

"Sport u Tibetu ima obećavajuću budućnost", dodao je on.

Obojica sportista imaju po 18 godina i dobit će sada priliku da nastupe na velikoj sceni, a u Kini od njih imaju velika očekivanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi