SportSport.ba jedini bh. medij na Olimpijadi u Sochiju

Uvijek pratimo najveće sportske događaje

SportSport.ba jedini bh. medij na Olimpijadi u Sochiju

M. Skaka

Ekipa portala SportSport.ba pratiće bh. sportiste i na Zimskoj olimpijadi koja će se u ferbuaru održati u ruskom gradu Sochiju.

Jedini bh. medij koji će pratiti ovogodišnju zimsku Olimpijadu sa lica mjesta je portal SportSport.ba.

"Kao centralni izvor sportskih informacija u našoj zemlji, smatramo da nam je dužnost pratiti naše sportste na međunarodnim takmičenjima, a Olimpijada je sasvim sigurno među najvećim od svih.", rekao je Emir Haračić, direktor portala SportSport.ba.

"Svjesni smo da zimski sportovi ne bude veliku pažnju u našoj zemlji, te da se investicija ne može direktno vratiti, ali želimo li ostvarivati dobre sportske rezultate i ostali faktori se moraju poklopiti, a kvalitetni medijski izvještaji temelj su za budući napredak. Iskreno, malo sam i razočaran da druge kuće, posebno javni servisi, ne dijele naše stavove.", dodao je on.

MOK odobrio samo jednu akreditaciju za BiH

Prema dosadašnjim aplikacijama bh. novinara, ostvarenim rezultatima na ranijim olimpijskim takmičenjima, te broju sportista koji će predstavljati našu zemlju u Sochiju, Međunarodni olimpijski komitet za Bosnu i Hercegovinu (uz novinare TV kuće koja je otkupila prava prenosa koji nisu željeli ustupiti svoja mjesta) odobrio je samo jednu novinarsku akreditaciju. Ipak, uspjeli smo se izboriti da uz jednog bh. novinara ide i jedan fotoreporter.

"Pri akreditovanju za Sochi 2014 veliku pomoć pružio nam je Olimpijski komitet BiH i prvenstveno gosp. Said Fazlagić koji je uporno insistirao da nam se dodijele dvije akreditacije. Ovom prilikom želim mu se zahvaliti na izuzetnom zalaganju i siguran sam da ćemo njegov trud nagraditi obimnim i kvalitetnim izvještajima u Rusije.", kazao je Haračić.

Prvi upit jednog domaćeg medija za akreditovanje od nastanka OKBiH

"Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da se niko drugi iz Bosne i Hercegovine nije ni prijavio za praćenje Olimpijade, a još zanimijiviji je podatak da je SportSport.ba prva bh. kuća koja je, od nezavisnosti BiH, aplicirala za non-rights-holder akreditacije. To znači da nikoga nikada nisu ni interesovali naši Olimpijci dovoljno da bi sa njima putovao. Istina, putovanje je skupo, smještaj u olimpijskom gradu još skuplji, ali želimo li se nazivati sportskim medijem, Olimpijada je događaj koji moramo ispratiti sa lica mjesta.", zaključio je Haračić.

"Tokom prošle Olimpijade bili smo prvi koji su žestoko kritikovali loše rezultate, propuste izvještavanju i organizaciji medijskog praćenja. Naša zemlja puna je kritičara koji zavaljeni u svoj kauč objašnjavaju kako treba ispravno raditi. Mislim da je vrijeme da se sa komentara pređe na djela i da svako radi svoj dio posla. Tek tada i kritike i pohvale imaju neku težinu."

Ekipa portala SportSport.ba za Sochi kreće 11.02. dok je povratak planiran za 23.02., a putovanje je realizovano uz podršku energetskog pića Burn.

Uz bh. sportiste i na svim drugim takmičenjima

Olimpijada svakako nije jedino takmičenje koje će u ovoj godini portal SportSport.ba pratiti sa lica mjesta. Ekipa će biti i u Innsbrucku na prijateljskoj fubalskoj utakmici BiH - Egipat, u Kansas Cityju i Chicagu na pripremama za SP u Brazilu, a jedini smo bh. medij koji je za SP u Brazilu uspio akreditovati dvije osobe, te ćemo Zmajeve i navijače BiH pratiti na svakom koraku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.