Suter najbolja u spustu, Muzaferija završila kao 48.
Foto: EPA

Svjetski skijaški kup

Suter najbolja u spustu, Muzaferija završila kao 48.

S. Bošković

Danas je u austrijskom Altenmarktu vožen treći spust sezone za žene.

Do najvišeg postolja došla je skijašica iz Švicarske Corinne Suter s vremenom od 1:18.79. Do srebrenog odličja stigla je talijanka Nicol Delago koja je na cilj došla s vremenom 1:19.08.

Michelle Gisin završila je utrku na trećem mjestu s vremenom od 1:19:77.

Na današnjem spustu nastupila je i bh. skijašica Elvedina Muzaferija, te je utrku završila na 48 mjestu s vremenom 1:22.82, odnosno četiri sekunde sporije od pobjednice Suter.

Upravo je današnja pobjednica vodeća u utrci za mali kristalni globus u spustu. Suter je nakon tri utrke osvojila 225 bodova. Iza nje je Čehinja Ester Ledeck sa 182 boda, dok je Nicole Schmidhofer na trećem mjestu sa 154 boda.

U ukupnom poretku dominica Mikaela Shiffrin sa 826 bodova. Daleko iza nje je Petra Vlahova (513), a treća je Federica Brignone s 465 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi