Stravičan snimak iz Adelbodena: Američki skijaš pao na glavu i odmah izgubio svijest

Prebačen u bolnicu

Stravičan snimak iz Adelbodena: Američki skijaš pao na glavu i odmah izgubio svijest

E. Čaušević

U Adelbodenu u Švicarskoj trenutno se vozi drugi veleslalom ovog vikenda, ali je utrka prekinuta skoro na samom početku.

Naime, organizatori su prekinuli utrku nakon stravičnog pada američkog skijača Tommyja Forda. On je startao kao četvrti i kada je ušao u zadnji dio staze jednostavno je izgubio kontrolu i pao na glavu.

Nakon toga Ford se zabio u zaštitnu ogradu pored staze, a ljekarska pomoć je ekspresno pritrčala u pomoć.

Prema prvim informacijama Ford je kod pada i udara glavom izgubio svijest, a prebačen je u bolnicu gdje se očekuje više informacija o njegovom trenutnom stanju.

Utrka je u međuvremenu nastavljena, ali svi očekuju željno informacije iz bolnice i nadaju se da je s Fordom sve u redu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi