Tommy Ford  u Beaver Creeku stigao do prve pobjede u karijeri
Foto - EPA

Trijumf Amerikanca

Tommy Ford u Beaver Creeku stigao do prve pobjede u karijeri

M. Šljivak

Američki skijaš Tommy Ford slavio je u utrci veleslaloma u Beaver Creeku.

Do prve pobjede u karijeri 30-godišnji Amerikanac je stigao s ukupnim vremenom 2:31.25, a iza sebe je ostavio Norvežanina Henrika Kristoffersena koji je imao zaista ogroman zaostatak (+0.80) i Kristana Haugena (+1.23).

Ford je u prvoj vožnji bio odličan. Napravio je finu zalihu ispred Haugena i Kristoffersena, da bi mu u drugoj vožnji pomogli mnogo lošiji nastupi njegovih rivala.

Tako je slavlje za Amerikanca moglo da počne, a Ford je u 30. godini stigao do prve pobjede u karijeri.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodeći je Austrijanac Matthias Mayer sa 233 boda, drugije Vincent Kreichmayr sa 212, a Dominik Paris je treći sa 204 boda.

Nakon drugog veleslaloma u sezonu Tommy Ford je vodeći u ovoj disciplini sa 150 bodova, ispred Francuza Faivrea (120) i Pinturaulta (114).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi