Kapiten se povrijedio na treningu

Sarajevo u Srebreniku bez Džakmića

E. Škorić, foto: A. Balić

Nogometaši Sarajeva trku za šampionsku poziciju nastavljaju gostovanjem u Srebreniku kod posljednjeplasirane Gradine ovog vikenda.

Sarajevo se nakon domaće pobjede nad Rudarom i poraza gradskog rivala Željezničara od Borca ponovo uključilo u utrku za naslov državnog prvaka. Žele li do titule, izabranici Dragana Jovića ne smiju da razmišljaju o kiksu u Srebreniku protiv Gradine.

 

Igračima Sarajeva ne ide u prilog činjenica da će Gradina imati premijeru u elitnom društvu na svom stadionu, jer su tokom čitave sezone svoje domaće utakmice igrali u Gradačcu, odnosno Orašju.

 

Isto tako, bordo tim je oslabljen neigranjem kapitena Muhameda Džakmića, koji se ovog januara vratio u Sarajevo. Džakmić propušta Gradina zbog povrede zadnje lože, koju je zadobio na treningu, a s treninzima nastavlja iduće sedmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

S Džakmićem ili ne, Sarajevo je favorit protiv Gradine i sve osim pobjede Sarajlija bit će veliko iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.