Dortmund savladao Švabe

Salihović se vratio u porazu od Schalkea, pobjeda Freiburga

A. Haznadarević

Okončano je prvih šest susreta 27. kola njemačke Bundeslige, u kojima je Borussija Dortmund savladala Stuttgart sa 2:1, Freiburg je nadigrao Borussiju M'Gladbach sa 2:0, dok je težak poraz Hoffenheima od Shalkea rezultatom 3:0 obilježio povratak našeg Sejada Salihovića nakon duže pauze. 

Ibiševićev Stuttgart je na svom terenu dočekao aktuelne prvake Borsussiju Dortmund, te ih u punom smislu riječi namučio. Poveli su gosti u 29. minutu preko Piszceka, a poravnanje Švabama je donio Maxim u 63. Sedam minuta kasnije domaći ostaju sa igračem manje na terenu, nakon što je Niedermeier zaradio drugi žuti karton. Hrabri Stuttgart se je borio sa deset igrača, ali ipak onda u 83. minutu Lewandowski riješava pitanje pobjednika, te postavlja konačnih 2:1. 
 
Hoffenheim je sa novim porazom još više gurnut ka Cvajti, a ovoga puta je slavio Schalke sa 3:0. Pogađali su Hoger u 71., Raffael u 79. i Pukki u 83. minutu. Ipak, ono što je mnogo važnije od poraza je to da se naš reprezentativac Sejad Salihović konačno vratio nakon operacije meniskusa, a u igru je ušao u 74. minutu, kada je zamijenio Johnsona. Treba dodati i to da je potencijalni bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao 79 minuta za svoj Schalke.
 
Freiburg, čije boje brani još jedan bh. reprezentativac Mensur Mujdža, savladao je Borussiju M'Gladbach na svom terenu sa rezultatom 2:0. Oba gola je postigao Max Kruse, prvi u 69., a drugi u 91. minutu meča. Naš reprezentativac je odigrao odličnih 86 minuta meča.
 
Bundesliga, 27. kolo, rezultati:
Augsburg - Hannover 0:2
Fortuna - Bayer Leverkusen 1:4
Freiburg - M'Gladbach 2:0
Mainz - Bremen 1:1
Schalke - Hoffenheim 3:0
Stuttgart - Dortmund 1:2








NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.