"Bol je konačno utihnula"

Blanka Vlašić se vraća nakon dugog odsustva zbog povrede

A. Haznadarević

Nakon više od godinu dana izbivanja srebrna olimpijka i dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić vratit će se na atletska borilišta 25. maja na mitingu Dijamantne lige u New Yorku. 

"Iščekujem povratničko takmičenje kao da mi je prvo! Dočekala sam svoje "drugo poluvrijeme" i hvala Bogu na tome. Ne želim misliti previše unaprijed. Trenutno je najvažnije uspješno privesti ove pripreme kraju. Želim uživati u svakom trenutku, jer mogu ponovno raditi ono što volim – skakati", objavila je Vlašić na svojoj web stranici, na kojoj je napisala i da je bol koja ju je "previše vremena držala zarobljenom utihnula". 

 

Splitska atletičarka s puno optimizma gleda na nastavak karijere, a i ljubitelji atletike širom svijeta s nestrpljenjem očekuju njezin povratnički nastup u Velikoj jabuci: "Izgleda da će i za mene vrijediti ona da je New York mjesto gdje se ostvaruju snovi", prenijela je Hina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.