Ramos u društvo sportskog direktora Reala Predraga Mijatovića

Bernd Schuster dobio otkaz

Ramos i zvanično trener Reala

Bernd Schuster je dobio otkaz na mjestu prvog trenera Real Madrida. Na klupi španskih prvaka zamijeniće ga Juande Ramos.

Nakon što je njemački strateg izjavio da u derbiju protiv Barcelone (nadolazeći vikend) nemaju što tražiti, a nakon 14. kola zauzima tek peto mjesto s devet bodova zaostatka za vodećom Barcom, čelni ljudi kluba odlučili su reagovati i uručiti mu otkaz.

Novi trener, bivši stručnjak Seville i Tottenhama, predstaviće se već danas na press-konferenciji u klubu. Ramos bi sa svojim pomoćnikom Oscarom Martinezom, prema prvim navodima, trebao ostati na klupi Real Madrida do 30. jula sljedeće godine.

Već u srijedu će Ramos voditi Realove fudbalere na utakmici 6. kola skupine H protiv ruskog Zenita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.