Golden State slavio protiv Mamuza

Hrabri Warriorsi izjednačili rezultat protiv Spursa

Sinoć je na NBA parketima odigran samo jedan susret. Golden State Warriorsi su slavili protiv San Antonio Spursa i izjednačili rezultat u seriji na 2:2.

Susret su bolje otvorili Spursi. Gosti su nakon prvih 12 minuta susreta vodili rezultatom 26:19. Nastavio je San Antonio sa odličnom igrom i u nastavku prvog poluvremena, pa su Mamuze na odmor otišle sa osam poena viška. 
 
U nastavku susreta budi se Golden State. Ekipa iz Oaklanda je zaigrala mnogo bolje i došla do egala, ali su ipak košarkaši San Antonia u posljednjih 12 minuta ušli sa dva poena viška. 
 
Imao je San Antonio prednost do samog kraja, ali je borbena ekipa Warriorsa još jednom uspjela doći do izjednačenja, imali su Curry i društvo i napad za pobjedu, ali je utakmica ipak otišla u produžetak. 
 
U dodatnih pet minuta jako loša igra gostiju. Spursi nisu mogli pronaći put do koša što su Warrirosi znali iskorisiti. Domaćin je slavio 97:87. 
 
Najefikasniji u redovima Warriorsa bio je Barnes sa 26 poena, dok je Jack dodao 24. Curry koji je igrao povrijeđen dodao je 22 poena. Kod gostiju 21 poen postigao je Ginobili. 
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.