Dortmunđani traže napadača

U Borussiji žele Jacksona Martineza

Edmir Škorić

Prema pisanju njemačkog Bilda, na meti Borussije Dortmund je nekoliko napadača, a među njima i Jackson Martinez.

Naš reprezentativac Edin Džeko najprije se spominjao kao zamjena za Roberta Lewandowskog u redovima ovogodišnjeg finaliste Lige prvaka, a zatim i napadač Aston Ville Christian Benteke.

Utjecajni njemački dnevnik Bild navodi da je Portov Jackson Martinez također želja Jurgena Kloppa. Borussijin sportski direktor Michael Zorc i generalni dirketor Hans Joachim Watzke boravili su u Portugalu prošlog vikenda, gdje su gledali Martineza na djelu u velikom derbiju protiv Benfice.

Iz Borussije su potvrdili da su bili u Portu, ali bez konkretnog zanimanja za kolumbijskog napadača. 

"Očito je da smo bili u Portu. Radili smo naš posao. Moramo nadgedati posvuda igrače koji bi nam mogli biti zanimljivi", izjavio je Watzke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.