Darko ili Marko Mišić?

Brat protiv brata: Ko će osjetiti slast igranja u Evropi

Posljednje 30. kolo BHT Premijer lige donosi nam i najzanimljiviju utakmicu. Derbi posljednjeg kola u kojem se sastaju Olimpic i Čelik, odlučit će i posljednjeg putnika u kvalifikacije za Europsku ligu.

Utakmica između ove dvije ekipe zanimljiva je i po tome što će u ovoj utakmici dva brata igrati na suprotnim stranama.

Dvadesetjednogodišnji Darko Mišić igra za Čelik. U zimskom prelaznom roku stigao je u Čelik iz Travnika gdje je važio za najboljeg igrača.

"Utakmica u Sarajevu će biti jako kvalitetna, u to nema sumnje. Olimpic je u blagoj prednosti jer ima jedan bod više u odnosu na nas, s toga nama ne preostaje ništa drugo nego da na teren izađemo hrabro i borbeno u duhu feir-playa i uz veliku podršku naših navijača pokažemo da zaslužujemo igranje europskih takmičenja", kaže Darko za SportSport.ba i dodaje:

"Raduje me i činjenica da se u zadnjem kolu odlučuje i ko će u Europu i ko ispada, to su jako bitne i jako dobre stvari za kvalitet lige. Što se tiče igračkog kadra naš trener Jagodić neće moći računati na Nestorovića koji je ozlijeđen, a svi ostali su spremni. Ovo će ujedno biti i prvi put da ja i moj brat Marko igramo na suprotnim stranama. To je utakmica u kojoj se igra za klub i za vjerne navijače, i ovim putem bi mu poželio mnogo sreće i uputio poruku da dolazimo u Sarajevo po sva tri boda", dodao je igrač Čelika.

Na suprotnoj strani za sarajevski Olimpic igra Darkov, godinu dana mlađi brat Marko Mišič.

Vukovi sa Otoke se nalaze u blagoj prednosti jer imaju jedan bod više u odnosu na Čelik pa ih u tom slučaju i neriješen rezultat vodi u kvalifikacije za europsku ligu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bit će to jedna teška i zanimljiva utakmica. Na našu žalost nismo ranije uspjeli obezbijediti izlazak na evropsku scenu, no dobro je što za to imamo priliku u posljednjem kolu. To je veliki derbi, utakmica sezone, se sumnjam da će tribine biti popunjene do posljednjeg mjesta. Čelik je jedna jako dobra i posložena ekipa. Imaju dosta dobrih igrača, ali i naš trener ima sve igrače na raspolaganju tako da mislim da će to biti veliki okršaj. Nadam se da ćemo našom borbenošću i zalaganjem svih igrača ostati neporaženi i tako izboriti izlazak na europsku scenu", istakao je Marko i dodao:

Drago mi je što igram protiv brata, velike su i emocije ali teren je ogledalo svega i mislim da ćemo i ja i on odigrati vrhunski za svoju ekipu, te se nadam da ću na kraju utakmice ja biti taj koji će sa osmijehom na licu krenuti sa stadiona Otoka".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.