Nakon uspješnog nastupa u Ligi prvaka

Veći budžet za plate fudbalera Borussije Dortmund

Predsjednik Borussije iz Dortmunda, Hans-Joachim Watzke rekao je da će budžet za plate nogometaša u narednoj sezoni biti veći za skoro 40 odsto u odnosu na ovu godinu. 

Budžet će biti znatno povećan zbog učešća Borussije u finalu Lige prvaka u kojem je taj klub poražen od Bayerna iz Munchena.  

"U narednoj sezoni budžet za plate će iznostiti 67 - 68 miliona eura. To je svakako mnogo više nego što smo imali prije dvije ili tri godine. Ali, u poređenju sa ostalim timovima u Evropi, to nije mnogo", rekao je Watzke. 

Tokom sezone 2012/13. budžet za plate nogometaša iznosio je 48,5 miliona eura, 13,5 miliona manje nego prethodne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.