Ostao u Dortmundu

Lewandowski se priključio pripremama Borussije

Edmir Škorić

Poljski nogometni reprezentativac Robert Lewandowski priključio se u nedjelju pripremama njemačkog i evropskog doprvaka Borussije Dortmund.

Iako je Lewandowski, koji je briljirao proteklih sezona u dresu Milionera, snažno povezivan s prelaskom u redove Bayerna, pa i Real Madrida, on će i narednu sezonu odraditi u Dortmundu.

Osim njega, prvi trening za novu sezonu u nedjelju su odradili i njegov sunarodnjak Jakub Blazczykowski, te novajlije Sokratis, koji je stigao iz Werdera, te Gabonac Pierre-Emerick Aubameyang, bivši igrač St. Etiennea.

Zanimljivo da Poljak ima važeći ugovor s Borussijom do sljedećeg ljeta, kada će bez ikakve odštete moći promijeniti klub, a tada, smatraju mnogi, zaigrat će u vrhu napada minhenskog Bayerna.

Ovog ljeta već je jedna udarna igla Borussije otišla na Allianz Arenu. Dakako, riječ je o Mariju Goetzeu, koga je Borussia pustila ljutom rivalu za 37 miliona eura odštete.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.