Demir Hotić

Obavio razgovore sa Upravom „plavih“

Hotić kandidat za trenera Želje

Simu Krunića na klupi FK Željezničar uskoro bi mogao naslijediti Demir Hotić, prvi igrač iz Bosne i Hercegovine koji je osvojio titulu šampiona Bundeslige, 1991. godine s Kaiserslauternom, piše danas „Avaz“.
Poslije igračke karijere u kojoj je nosio i dres slavog tuttgarta, Hotić je bio trener juniora Kaiserslauterna, Tusu Diseldorfa i turskog Genchelbirligija.

„Rado bih došao u Željezničar. Dobro znam historiju tog kluba i kakvi su asovi igrali. Nedavno sam bio u Sarajevu i uvjerio se da Željezničar ima potencijal da postane solidan evropski klub“, istakao je Hotić za naš najtiražniji dnevni list.

Hotić je rekao i kako je obavio razgovore sa čelnicima Želje.

„Zainteresiran sam, i to ne zbog novca, znam da ga kod nas nema. Privlači me mogućnost da pomognem jednom uglednom klubu iz svoje domovine“, naglasio je Hotić, 46-godišnjak rođen u Bosanskom Novom.

On smatra da ima model kako raditi u tmurnoj zbilji našeg fudbala.

“Sistem je najvažniji, sistem sve stvara. Toliko sam dugo u Njemačkoj i tačno znam kako treba izgledati sistem koji jednom klubu, jednostavno, mora donijeti rezultate. Mene interesiraju red, rad i disciplina. Igrači moraju osam sati biti na stadionu i disati za klub“, kazao je Hotić, ali i dodao:

„Nije moje da sada obećavam kule i gradove, ali sam definitivno siguran da mogu ugovoriti dolazak ekipa iz Bundes lige, zainteresirati njemačke firme, dovesti njihove menadžere. Džeko i Štilić ne moraju ići prvo u Češku ili Poljsku, mogu iz BiH direktno u Bundes ligu. Nakon blistavih partija Ibiševića, Salihovića, Džeke i Misimovića, naši su igrači sada posebno na cijeni“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.