Bayeru ' igra' Liga prvaka

Barbarez rekord začinio pobjedom

M. Maksimović

Pobjedama Bayerna i Bayera zaključeno je 18. kolo Bundeslige. Bayern je savladao Borussiu Dortmund, dok su ''Apotekari'' iz Leverkusena nadigrali Stuttgart...

Bayern je u  svojoj Allianz-Arena odigrao najbolju utakmicu sezone, savladao je starog rivala Borussiu Dortmund 5:0.
Kako su se stvari odvijale na terenu, žuto-crnima je u Allianz-Arena prijetio prvi potop, jer je do 23 minute golman Marc Ziegler četiri puta vadio loptu iz svoje mreže. 

Golijada Bayerna je krenula već u 3. minuti, Luca Toni spušta loptu za Lukasa Podolskog koji pogađa za vodstvo Bayerna. Pet minuta kasnije Zé Roberto se upisuje u listu strijelaca. Tada na scenu stupa Luca Toni koji postiže dva gola u samo četiri minute. Prvo je u 18. minuti Luca Toni sam završio posao, nakon što je prošao Wörnsa, a drugi gol je zabio nakon kontre Bayerna. Srećom u nesreći po Borussiju, Bayern je tu stao, barem što se tiče prvog poluvremena. Konačnih 5:0 postavio je Andreas Ottl u 67. minuti, nakon što ga je pronašao Podolski.

U drugoj utakmici Bayer Leverkusen je savladao Stuttgart 3:0. Za nas se svakako najvažniji trenutak utakmice dogodio u 42. minuti utakmice, kada je Sergej Barbarez ušao u igru umjesto povrijeđenog Bernda Schneidera te je na taj način upisao 324 bundesligaški nastup, najviše  od svih stranaca koji su igrali u Bundesligi.

Barbarez je svoj rekord proslavio pobjedom, a prvi gol je stigao minutu prije njegovog ulaska u igru. Ulreich odbija centaršut Sarpeija, samo do Rolfesa koji  pogađa za vodstvo '' apotekara''. U sudijskoj nadokandi stiže i drugi gol domaćih, Kießling je strijelac nakon kontre. Konačnih 3:0, postavio je svojim drugim golom, dvadeset minuta prije kraja utakmice. Nakon ove pobjede Bayer kao četvrtoplasirani zaostaje dva boda za drugoplasiranim Werderom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.