"Bolnica" u Čeliku nakon jučerašnje kontrolne utakmice

Olimpic propuštaju Ribić i Popović, Lakičević još upitan

Dino Kurbegović

Nogometaše Čelika u subotu očekuje još jedan derbi susret nakon utakmice protiv Borca na Bilinom polju. 

U Zenicu stiže sarajevski Olimpic uvijek nezgodan za domaćine posebno kada su u pitanju utakmice na Bilinom polju.

Ono što može zabrinuti trenera Vladu Jagodića pred utakmicu sa najmlađim sarajevskim premijerligašem je povreda dvojice igrača u jučerašnjoj kontrolnoj utakmici protiv Busovače.

Mladi ofanzivci Haris Ribić i Marin Popović nakon neopreznih startova igrača Busovače napustili su teren u drugom poluvremenu. Ribiću je danas već stavljena langeta na nogu i on će sigurno propustiti utakmicu protiv Olimpica, dok je Popović dobio udarac u list noge i jutros nije trenirao, te je njegov nastup pod velikim znakom pitanja. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim pomenute dvojice Slobodan Lakičević još uvijek trenira odvojeno od ekipe, dok će kapiten Kenan Horić sutra nakon što nije trenirao tri dana zbog povrede priključiti se ekipi i vjerovatno biti u postavi za utakmicu protiv Olimpica. Kada je u pitanju veznjak Stipe Barać on je jučer odigrao drugo poluvrijeme i sigurno je da će biti spreman za najmanje poluvrijeme protiv sarajevskog kluba.

Sigurno mnogo briga za trenera Vladu Jagodića koji u subotnjoj utakmici "mora" izvesti pobjedničku postavu jer bi eventualno novo rasipanje bodova na Bilinom polju već na početku prvenstva udaljilo Čelik od borbe za vrh tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.