Jusufbegović: Ponoviti igru iz prva dva kola

Hit nakon prva dva kola Premijer lige je tim Olimpica. Vukovi su nakon ubjedljivog trijumfa nad Leotarom, u drugom kolu remizirali na Bilinom polju iako su bili bliži bodovima od domaćeg Čelika.

Još jedan derbi tim sa Otoke igrat će u kolu koje je pred nama. Na Otoci će gostovati Borac.

“Ne mislim da je Borac slabiji u odnosu na prošlu sezonu. Ostalo je tu još dosta kvalitetnih igrača, iako su istina izgubili širinu koju su imali. Kvalitetan su protivnik, odlično vođen od kolege Jovića tako da sam siguran da nas sutra očekuje kvalitetan meč,” kaže trener Olimpica, Nedim Jusufbegović.

O željama i ciljevima Olimpica pred meč sa Borcem, Jusufbegović govori:

“Svaka se ekipa može pobijediti, pa tako i Borac, iako su zahtijevan protivnik. Tražit ćemo trijumf i nove bodove, te pokušati zadržati igru koju smo prikazali u prva dva kola.”

Vremenske prilike koje posljednjih dana vladaju u Sarajevu u slučaju da aktualne budu i sutra, sigurno neće ići na ruku akterima utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Ljudi su se počeli baviti tim problemom. Istraživanja kažu da na temperaturi zraka iznad 33 stepena Celzijusa igrači gube pedeset posto svojih kapaciteta, tako da ne mislim da će biti ispunjeni svi uslovi za igru ponove li se i sutra temperature koje su vladale posljednjih dana. Ali mi moramo igrati,” dodao je Jusufbegović.

Zbog povrede će sutrašnji meč propustiti mladi Islamagić, dok Amar Rahmanović još uvijek nije stekao potrebni certifikat iz Fudbalskog saveza Srbije. U kombinaciji za meč će se naći Nedim Durić koji je kompletirao papirologiju neophodnu za nastup u Premier ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.