Zbog Tinove starosti

Roma Jedvaja ne može registrovati prije decembra

Tin Jedvaj nije konkurisao za susret prvog kola Serie A, koji je njegov klub rezultatom 2:0 riješio u svoju korist na gostovanju kod Livorna, ali ne iz razloga što ga novi trener Rudi Garcia nema u planovima, već zbog njegove starosti.

Francuski stručnjak se ovog ljeta više puta iznimno pohvalno izrazio o Jedvaju, ali je problem što Jedvaj još nije registrovan kako bi mogao igrati za Romu i to zbog toga što je maloljetan.

Roma će na Jedvaja sve su prilike sačekati do decembra jer mladi reprezentativac Hrvatske 28. novembra stiče punoljetstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.