Mladost traži prvi trijumf sezone

Anel Ramić najavljuje otvorenu igru od prvog minuta

Još uvijek na prvi trijumf u debitantskoj sezoni u Premijer ligi čeka Mladost iz Velike Obarske.

Novajlija je nedavno olako protiv Borca ispustio vodstvo i na kraju upisao još jedan poraz, pa se pobjeda na današnjoj utakmici protiv Veleža timu iz Obarske nameće kao imperativ.

“Nismo uspjeli pobijediti u prvih pet kola, ali nismo ni nezadovoljni startom sezone. Mnogim igračima je ovo prva sezona u najboljem rangu, tako da se još uvijek tražimo i stičemo iskustvo,” kaže jedan od igrača sa najviše premierligaškog iskustva u u timu Mladosti, Anel Ramić.

Ramić je prethodno nosio dres Leotara i Rudara iz Prijedora prilikom čega se susretao sa Veležom. O timu Ibre Rahimića, Ramić ima visoko mišljenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Velež u novoj sezoni pretenduje za vrh tabele. Gledao sam neke utakmice, imaju odličan tim predvođen Maletićem, Merzićem, Okićem, Kodrom i ostalima, koji sigurno svakoga u ovoj ligi može pobijediti. Ipak, bez obzira na snagu protivnika nama je danas potreban trijumf i mi ćemo učiniti sve kako bismo do njega i došli. Igrat ćemo otvoreno od prvog minuta,” dodaje Ramić.

U timu Mladosti danas neće nastupiti Vlado Marković, dok su svi ostali igrači spremni za meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.