Mladost i Velež podijelili bodove

Edmir Škorić

U duelu Mladosti i Veleža nije bilo pobjednika. Gosti iz Mostara su vodili, ali na kraju je završeno rezultatom 1:1.

U 20. minuti Mladost je zaprijetila preko Zelića, koji je pucao preko gola, a onda dobra šansa za goste, kada Okić proigrava Maletića, no u posljednji čas je udarac iskusnog veznajak Mostaraca izblokirao Novaković.

U 33. minuti Velež je poveo. Nakon sedmog kornera za Rođene, Majkić je s dva metra ugurao loptu u mrežu za 0:1. Do kraja prvog dijela Rašević je mogao da udvostruči vodstvo Veleža, matirao je golmana Tripića, ali je Jevtić izbacio sa gol-linije.

Odlična utakmica u drugom dijelu, a napadi su se smjenjivali. U 52. minuti tim iz Velike Obraske dolazi do izjednačenja. Hodzić je sjajno centrirao, Kostić primio loptu i iz okreta matirao Oštrakovića za konačnih 1:1.

Mladost je imala dvije sjajne prilike preko Kostića, no nije bilo promjene rezultata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.