Rezime 6. kola BHT PL

Borac ostao lider, prvi trijumf Čelika

Šesta runda domaćeg prvenstva nije donijela neka velika iznenađenja, Sarajevo je slavilo „u gostima“ kod Olimpica, Željo je poražen u Mostaru, dok je Borac novim trijumfom zadržao lidersku poziciju. U ovom kolu dominirali su domaćini, a izuzev gostujuće pobjede prijemijerligaša sa Koševa, jedino je još Velež uspio osvojiti bod na gostovanju kod Mladosti.

Bordo tim je nakon uvodnog remija i poraza pobjedom od 2:0 na Otoci u malom gradskom derbiju pokazao da je izašao iz krize sa početka sezone, a sa tri trijumfa u nizu igrači Husrefa Musemića istakli su kandidaturu za najvisočiji plasman u ovoj sezoni, te potvrdili šampionske ambicije. Sarajevo je u ovome kolu 

Fudbaleri Željezničara, aktuelnog prvaka BiH, svojim su navijačima priredili novo neugodno iznenađenje. Nakon što su u 5. kolu remizirali sa Radnikom na Grbavici, ovaj put su se Plavi sa gostovanja u Mostaru vratili praznih ruku. Sva tri boda su nakon zaluženog trijumfa Zrinjskog od 2:1 ostala na Stadionu pod Bijelim Brijegom. 

Novalije u BH Telecom Premijer ligi,  Mladost Velika Omarska i Vitez, ni nakon šest kola nisu osjetili slast pobjede. Mladost je u Bijeljini, gdje igra svoje domaće utakmice, remizirala odigravši 1:1 sa Veležom, dok je ekipa Viteza doživjela minimalan poraz na gostovanju kod Slavije u Istočnom Sarajevu. Treću ovosezonsku pobjedu Slaviji donio je Aleksić nakon kornera u 84. minuti. Lukavičani ni nakon šest kola ne znaju za poraz, i nalaze se na visokom četvrtom mjestu sa jedanaest osvojenih bodova koliko ima trećeplasirani Zrinjski. 

Borac je Radniku iz Bijeljine nanio prvi poraz u ovom prvenstvu, a nova „trica“ na kontu Banjalučane je ostavila na liderskoj poziciji BH Telecom Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najubjedljivije pobjede u ovome kolu zabilježili su fubaleri Širokog Brijega. Izabranici Slavena Muse na Pecari su sa 5:1 deklasirali Travnika koji još uvijek ne zna za pobjedu u novoj sezoni. Bolje sreće od Vezira nisu bili ni fudbaleri Rudara iz Prijedora. Sav bijes koji se nakupio u igračima Čelika zbog nešto slabijih rezultata Zeničani su iskalili na gostima iz Prijedora savladavši ih sa ubjedljivih 4:1, uz dva gola Dedića.

Do prvog ovosezonskog trijumfa u ovome je kolu stigao i Leotar. Trebinjci su na svojim Policama sa minimalnih 1:0 savladali Zvijezdu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.