UEFA žestoko kaznila FK Sarajevo

Navijači s istočne tribine FK Sarajevo koštali 20.000 eura

A. Beganović

Fudbalski klub Sarajevo kažnjen je od strane UEFA-e sa 20.000 eura i to zbog nekorektnog ponašanja navijača sa istočne tribine stadiona Asim Ferhatović-Hase.

Aktuelni viceprvak naše zemlje, FK Sarajevo, revanš susret sa albanskim Kukesijem neće pamtiti po dobrom. Naime nakon poraza od albanskog predstavnika, iz UEFA-e je na adresu FK Sarajevo stigla i  "čestitka".

FK Sarajevo je kažnjen sa 20.000 eura i to kako se navodi u obrazloženju kazne zbog toga što su navijači s istočne tribine nakon susreta upaljačima, kovanicama i plastičnim bocama gađali svoje ljubimce.

Tako će FK Sarajevo zbog svojih navijača ostati bez 20.000 eura, što je ogroman novčani iznos za naše prilike, a da li će navijači konačno shvatiti da na ovakve i slične načine ne pomažu svom klubu, u ovom trenutku niko živ ne zna.

Bilo kako bilo, navijači Sarajeva s istočne tribine pali su na dva ispita, onom protiv Kukesija i onom sinoćnjem, zajedno sa svim građanima našeg glavnog grada, kada ih gotovo i nije bilo na humanitarnom susretu "Sarajevo za Bihać".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.