Nevjerovatan učinak

Nikola Mirotić ispisao istoriju KK Reala

Adnan Beganović

Mladi košarkaš Real Madrida, Nikola Mirotić, ispisao je istoriju ovog slavnog košarkaškog kluba. Nikola Mirotić je u utakmici sa FMP-om imao valorizaciji od 84 indeksna poena. 

Na poznatom juniorskom turniru u L'Hospitaletu mladi 209 centimetara visoki košarkaš Real Madrida, Nikola Mirotić, imao je valorizaciju od 84 indeksna poena.

Naime, na utakmici sa FMP-om koju je Real izgubio 94:86, Nikola Mirotić je postigao 35 poena bez promašenog šuta. Iz igre je gađao 9/9 za dva, 1/1 za tri, 14/14 za jedan poen, imao je 23 skoka, 6 blokada i deset pretrpljenih prekršaja što je bilo dovoljno za fantastičnu valorizaciju od 84.

Mladi Crnogorac je ovom partijom ušao u istoriju kraljevskog kluba i proći će još dosta vremena da netko nadmaši ovakav učinak.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.