Nijemac o bivšem klubu

Gomez: Samo je Ribery nedodirljiv u Bayernu

Mario Gomez ostavio je dubok trag u Bayernu, ali svoju budućnost ipak nije video u Munchenu. Digao je sidro i sreću potražio u Firenci.

Ipak, u Fiorentini se nije mnogo naigrao obzirom na težu povredu koljena. Proces rehabilitacije obavlja u domovini. U jednoj od svojih izjava Gomez je kazao da u bavarskom gigantu nedodirljivi igrači ne postoje. S izuzetkom najboljeg igrača Evrope za prošlu godinu Francuza Francka Riberyja.

“Bayern ni od koga ne zavisi. Njihova igra mijenja se tek kada Ribery nije u timu. Svi ostali igrači mogu biti zamijenjeni, a njihovo se odsustvo neće osjetiti,” izjavio je Gomez, te objasnio razloge svog odlaska iz Munchena:

“U sistemu rotacije koji je zamislio Pep Guardiola nemoguće je imati dobru minutažu čak I kada si u pravoj formi. Nisam želio imati ograničen broj minuta, pa sam odlučio otići.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.