Posljednja prilika za izlaz iz krize

Čelik protiv Željezničara bez Stajića i Burekovića

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika od "heroja" u prošloj sezoni postali su maltene omražene osobe u gradu Zenici. Sramotne igre u prvih devet kola i samo osam osvojenih devet bodova, premalo su za ekipu koja najavljuje pohod na Evropu.

Navijači su već mnoge igrače uzeli na zub i počeli ih s razlogom vrijeđati, jer mnogi od njih u ovoj sezoni ne zaslužuju da nose crno-crveni dres. Osim što nema igre ni rezultata, u posljednjoj utakmici protiv Viteza nije se vidjela ni prevelika borbenost, a to je ono što se nikako nije svidjelo svim simpatizerima kluba s Bilinog polja.

Sutra je za nogometaše Čelika i stručni štab predvođen Vladom Jagodićem "posljednja" prilika da se u derbiju kola protiv Željezničara iskupe za loše igre u ovoj sezoni. Neće tri boda protiv gostiju sa Grbavice donijeti veliki skok na tabeli, ali će Zeničanima donijeti potreban mir pred naredne utakmice, te prekidanje nezgodne tradicije posljednjih godina u duelima protiv Željezničara.

Zeničani će protiv gostiju sa Grbavice istrčati u najjačem sastavu, a za ekipu neće konkurisat Duško Stajić zbog tri žuta kartona, koji ove sezone nije pokazao da je igrač za Čelik, te mladi Dženan Bureković koji već duže vuče povredu i njegov povratak se očekuje u narednoj polusezoni.

Pritisak navijača, javnosti i rukovodstva kluba na stručni štab i igrače je sve veći, a možda će Horić,Kajkut, Adilović i društvo u subotu pokazati protiv aktuelnog prvaka da nisu zaboravili igrati lopte, te konačno obradovati armiju navijača, kojima su pobjede protiv ljutih rivala kao što je Željezničar posebno slatke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.