Očito mu Doha leži

Škot potvrđuje sjajnu formu

Murray prošetao imenjaka

M. Maksimović

Andy Murray trenutačno igra najbolji tenis na Touru.Na zagrijavanju je osvojio egzibicijski turnir, nakon čega je stigao i onaj pravi u Dohi. U svom trećem finalu, Murray je stigao do drugog naslova zaredom u Dohi.

U svom trećem finalu, Murray je stigao do drugog naslova zaredom u Dohi. Deveti turnir u karijeri je osvojio pobjedivši u finalu Andya Roddicka 2-0, po setovima 6-4 6-2. Roddick u ovom finalu nije imao prave prilike. Prvi break je došao već u petom gemu, uskoro je došao i set.

U nastavku je Roddick dobio svoj prvi servis gem, nakon čega je Murray proletio dvostrukim breakom do 5-1 i priča je bila završena. Ovo je bio osmi međusobni duel ova dva igrača, i šesta pobjeda Škota koji će u Australiji biti veliki favorit.

Rezultat finala:
Andy Murray - (VB,3) - Andy Roddick (SAD, 4) 6-4, 6-2.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.