Eintracht Braunschweig gubi, ali navijači ne posustaju

Zamislite situaciju da neki od naših klubova nakon sedam kola ima svega jedan bod, pri tome gubi sa 4:0 i zabilježio je najgori start sezone u istoriji kluba.

Vjerovatno bismo sa tribina čuli: “Uprava napolje”, “Igrajte pi…”, “Dobit ćete batine” i slično. Po završetku meča bi uslijedili zvužduci, ponegdje možda i verbalne prijetnje putem megafona, te novi fazon sa fudbalskih terena – skidanje dresova ili kapitenske trake.

U Njemačkoj je slika posve drugačija. Eintracht Braunschweig našeg Ermina Bičakčića zabilježio je najlošiji start sezone u istoriji kluba, nakon sedam kola zakovan je za dno sa samo jednim bodom, ali navijači za razliku od naših balkanskih ljubav prema klubu iskazuju fanatičnim navijanjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.