ABA liga, 3. kolo

Drama na Pecari, Široki do pobjede sekundu prije kraja

Edmir Škorić

Nevjerovatna drama odigrala se večeras na Pecari u utakmici trećeg kola ABA lige između Širokog Brijega i Union Olimpije. Sekundu prije kraja domaćin je uspio doći do pobjede rezultatom 60:58.

Širokobriježani su u trećem kolu ABA lige ugostili Olimpiju, te od samog početka držali kontrolu nad utakmicom. U prvoj dionici domaći tim je bio bolji sa 18:14, a u drugoj sa 18:13, pa su na odmoru imali visokih +9.

Sa toliko poena prednosti domaćih ušlo se i u posljednju četvrtinu, a onda sjajna igra gostiju iz Ljubljane, koji su najprije došli na minu 2 u samoj završnici. Vodio je Široki 58:56 i imao čak četiri slobodna bacanja zaredom, no sva četiri su promašili.

Slovenci na četiri sekunde do kraja zabijaju za poravnanje i nekako se činilo da će se igrati produžetak, no četiri sekunde Širokom su bile dovoljne da poentira i dođe do druge pobjede. Bošnjak je pogodio skoro uz svuk svirene.

Inače, treba kazati da je Katić u posljednjoj sekundi prvog dijela ubacio trojku sa preko 20 metara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.