Žele zadržati Turčina u Dortmundu

Milioneri žele otkupiti Sahinov ugovor

Nakon što je 2011. godine napustio redove Borussije Dortmund i potpisao za Real Madrid, Nuri Sahin se nije mnogo naigrao, sve do povratka u redove Milionera, gdje je na posudbi od ove sezone. 

U prvoj sezonu u Real Madridu za koji je 2011. godine potpisao na šest godina Sahin je odigrao svega četiri susreta, ali treba istaći i da je Turčin dobar dio sezone bio povrijeđen. Nakon toga uslijedio je odlazak na posudbu u redove Liverpoola, gdje je Sahin također bio u drugom planu. 

U januaru Sahin se vratio u svoju Borussiju gdje se vratio u staru formu i sada čelnici Milionera žele da otkupe njegov ugovor od Real Madrida. "Presretan sam zbog povratka kući. Nakon svega par mjeseci u Madridu shvatio sam da želim biti samo u Borussiji," rekao je Sahin nakon povratka u redove Milionera. 

U 2013. godini Sahin je za ekipu iz Dortmunda odigrao 25 utakmica, te je upisao četiri gola i četiri asistencije. U tekućoj sezoni Sahin je odigrao deset utakmica za Milionere u Bundesligi, a u osam je bio starter. Sportski direktor Michael Zorc ističe kako je uvijek vjerovao u Sahina. 

"Uvijek sam imao dobar osjećaj kada je Nuri u pitanju. Želimo ga zadržati u ekipi i na dobrom smo putu da to uradimo," rekao je Zorc. Pretpostavlja se da će Milioneri za Sahina Madriđanima morati platiti 7.4 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.