Poljaku ugovor ističe na kraju sezone

Zorc želi da Lewandowski nešto ranije napusti Dortmund

Borussija Dortmund nalazi se u jako nezavidnoj situaciji i mogla bi ostati bez obeštećenja za Poljaka Roberta Lewandowskog. 

Napadaču Borussije ugovor ističe krajem ove sezone, a sada sportski direktor Michael Zorc želi prodati Lewandowskog u januaru kako bi klub zaradio bar nešto novaca od transfera Poljaka. 

Milioneri su željeli zadržati Lewandowskog i privoljeti ga da potpiše novi ugovor, ali u svojoj namjeri nisu uspjeli. Sada kada je postalo jasno da će Poljak napustiti Signal Iduna stadion čelnici Borussije žele da urade sve kako bi Lewandowski otišao u januarskom prelaznom roku. 

Mnogo je klubova koji bi željeli vidjeti Lewandowskog u svojim redovima, ali pitanje je da li će željeti platiti obeštećenje za igrača kojem ugovor ističe za pola godine. Uzmemo li u obzir probleme koje sa klasičnim napadačima imaju Real Madrid, Arsenal i Chelsea onda je sve moguće. Borussija na kraju možda nešto i zaradi od transfera Poljaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.