Češka Gambrinus liga

Sparti samo bod na gostovanju kod Sigme Olomouc

Lider češke Gambrinus lige Sparta iz Praga morala se zadovoljiti remijem na gostovanju kod osmoplasirane Sigme Olomuc, a rezultat je nakon devedeset minuta glasio 1:1. 

Domaći su dosta rano došlo do vodstva, a strijelac je u desetom minutu bio Dolezal. Husbauer je dvadeset minuta kasnije pogodio za goste i postavio konačan rezultat utakmice.

U drugom meču igranom danas Slavija i Brno u Pragu su podijelili bodove, a pogodaka nije bilo. Muamer Avdić kod gostiju je meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Jablonec je na domaćem terenu deklasirao Pribram rezultatom 6:0. Strijelci u visokom trijumfu bili su tri puta Hubnik, dva puta Tresnak te Benes. Sparta je lider sa 36 bodova, a prati je Viktorija Plzen sa pet bodova manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.