Kraj sezone, ništa od Brazila

Sami Khedira pokidao križne ligamente koljena

Jubilarnu 100. utakmicu na klupi reprezentacije Njemačke u prijateljskom duelu sa Italijom (1:1) selektor Pancera Joachim Löw dugo će pamtiti.

Ne po rezultatu ili sjajno igri njegovog tima, već zbog povrede Samija Khedire, veznjaka njemačke selekcije i fudbalera Real Madrida.

Ono čega su se svi pribojavali njemačkom taboru, nažalost, se i potvrdilo tokom obavljenih liječničkih pregleda. Khedira je pokidao prednje križne ligamente i unutrašnje ligamente desnog koljena. 

Koban za Nijemca bio je sudar sa Andreom Pirlom, a prva predviđanja nisu nimalo optimistična obzirom da je za Khediru sezona završena, a jedno tako otpada i mogući povratak fudbalu do Mundijala narednog ljeta u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.