Reprezentativac Njemačke napušta Bayern

Podolski dogovorio povratak u Koln

Eldar Ganibegović

Napadač Bayerna odlučio je da više neće igrati za bavarski klub i dogovorio povratak u svoj matični klub Koln. Za uslugo ovog napadača bilo je zainteresovano nekoliko njemačkih bundesligaša, ali se ovaj odlučio za klub u kojem je stekao nogometno ime.

"Sve sam dogovorio s Kölnom i od 1. februara sam njihov igrač. Drago mi je da sam riješio svoju budućnost te da je sve to iza mene", kazao je kratko Podolski, koji boravak u Bayernu neće pamtiti kao blistavu epizodu u svojoj karijeri.

Iako je doveden kao velika mlada zvijezda, Podolski se nije baš naigrao u bavarskom klubu čiji je član od ljeta 2006. godine. Iako je uredno bio pozivan u njemačku reprezentaciju i u dresu Elfa bilježio zapažene igre, u minhenskom klubu mu nikad nisu previše vjerovali pa mu nisu ni davali prilike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.